Yrityksen perustaja Tuire Hämäläinen kertoo

Kiinnostuin lasista vuonna 1981 kun aloin pohtia miten laseja ja peilejä voisi käyttää enemmän sisustettaessa. Siihen asti lasia oli käytetty lähinnä ikkunoissa ja kirkkaissa peileissä. Värillistä lasia näki harvakseltaan lasimaalauksissa. Erimenetelmin koristeltuja lasipintoja ei vielä ollut saatavilla. Uskoin visiooni uudenlaisista lasiteoksista siinä määrin, että perustin tulevaa toimintaa varten yrityksen. Nimeksi tuli Baltasar.

Kehiteltyäni laseille uusia työstömenetelmiä ja opeteltuani perinteisen lyijylasitöiden valmistuksen, saatoin vähitellen alkaa valmistamaan koristelaseja asiakkaille mm. ikkunoihin ja oviin. Myöhemmin aloimme valmistaa värilaseista kauniita Tiffany-valaisimia. Suunnittelemani lasiteokset saivat paljon positiivista huomiota ja minulta alettiin tilata lasiteoksia myös julkitiloihin.

Aloitimme kahdeksankymmentäluvulla myös lasipöytien valmistuksen. Suunnittelemistani lasipöydistä tuli tärkein myyntituotteemme vuosiksi eteenpäin. Korkeatasoiset italialaiset valaisimet ja lasipöydät tulivat mukaan myöhemmin. Toimintamme pyöri monella tapaa lasin ympärillä. Laajempi kertomus Baltasarin alkuajoista valokuvineen löytyy sivulta kuinka-kaikki-alkoi.

Kiitos ajastasi.
Tuire Hämäläinen